top of page

Koska luovuus on ongelmanratkaisija

 

Kiire projektissa? Deadlinea pukkaa? Entä jos luova prosessi meneekin solmuun? Miten päästä pois tunneli visiomaisen suunnittelun hiekkalaatikolta? Entä miten pääset yli suunnittelun sumean alun - Fuzzy Front End vaiheen jouhevasti? 

 

Mitä jos lähtisit tällä kerralla kehittelemään rennosti, luottaen siihen, että kehittelysi menee kyllä oikeaan suuntaan vääjäämättä, kun käytössäsi on oikeat huippuvälineet ns. sumean alkupään työvaiheiden läpikäymiseen. Leonardon periaatteet ovat Pro innovaattorin tiekartta, joiden avulla opit näkemään luoville kehittelyprosesseille tyypillisen solmuun menemisen luonnollisena ylimenovaiheena luovan suunnittelusi alussa. Enää et stressaa kun aikasi menee hukkaan ei tuottavassa pähkäilyssä ja vältät itseesi käpertyneen kriittisyyden, joka usein hinnaa edistymistäsi varsinkin projektin alussa. Oletko valmis kokeilemaan? Loppu on historiaa. 

Koska luova tekeminen avaa tunnelukot

Mitä teet kun ilmapiiri tulehtuu työyhteisössäsi? Luova tekeminen avaa työyhteisön tunnelukot ja ohjaa ajatukset pois ongelmavyyhdestä. Jos ongelmat ovat syvällä alitajunnan mullassa, niin ratkaisujen on yllettävä sinne saakka - ratkaisukeskeisesti.

 

Luovassa tiimityöskentelyssä näemme solmuun menemisen voimavarana. Opit, että luovuuteen kuuluu aina joku haaste, jonka sinä voitat! Kun opit näkemään nämä haasteet luovuutesi moottorina, ongelmien sijaan pääset aivan eri tasolle työilmapiirin puhdistamisessa ja innovointisi lopputuloksessa. Kaikki luovuushan syntyy lopulta juuri jännitteistä. Ne ovat jokaisen Pro suunnittelijan luova moottori! Mitäpä jos et seuraavalla kerralla sanokaan,

- Apua! nyt en osaa, vaan - kylläpä rakastan tässä veitsen terällä keikkumista!

Jo asenteen muuttaminen saattaa olla ratkaiseva tekijä solmun avaamisessa.

 

Kokeneet ohjaajamme vievät sinut luovan kehittelyn kosken kuohuista suvantoon. Tiimityöskentelyssä kehitämme luovaa ongelmanratkaisukykyä ja tiimitaitoja luovilla taidelähtöisillä innotekniikoilla.

Kaikilta löytyy luovuutta kun vene alkaa keikkua

Niina Nurminen, näyttelijä, kouluttaja

IMG-7179.jpg
IMG-6421 (1).jpeg
bottom of page